måndag 25 januari 2010

Tilltugg!


Snitt med pepparrotscrème och rostade solroskärnor - ca 30 st

Blanda 1 pkt philadelphiaost med ca 4 cm fint riven pepparrot, 1 tsk vitpeppar och smaka av med salt. Rosta ca 1 dl solroskärnor med 1 msk honung och 1 tsk salt i en teflonpanna. Spritsa ut crèmen på små kex och toppa med solroskärnor.

Hummus - ca 4 dl

Mixa: 1 burk kikärtor, ca 4 msk olivolja, 1 pressad citron (man kan ta en halv om man inte vill ha för stark citrussmak), 2 stora pressade vitlöksklyftor och 1 msk tahini (kan uteslutas). Smaka av med salt under tiden. Man kan även spetsa till den med hackad bladpersilja eller mynta. Om det är svårt att få det mixat måste man tillsätta mer vätska. Om smaken blir för oljig kan man ta mer citron, annars hälla i lite vatten.

Chili och bönröra - ca 4 dl

Mixa: 1 burk kidneybönor, 1 röd paprika, 1/2 grön paprika, 1 finhackad röd chilifrukt, 1 tsk socker, 1 msk balsamvinäger.

Olivtapenade med parmesan - ca 3 dl

Mixa: 1 burk svarta oliver utan kärnor, 1 dl grovt riven parmesanost, 2 msk rött vin, 1 msk balsamvinäger, 1 msk pressad citron och 1 tsk salt.

Jag serverade dessa röror med havrebaguetter, superenkelt att baka och väldigt gott. Jag använder ett recept från Kärlek Oliver och Timjan .
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar