torsdag 5 november 2009

Kryddiga järpar med tomatsås



Till järparna:
150 g nötfärs
1 ägg
1/2 dl ströbröd
2 tsk sambal oelek
ca 10 droppar tabasco
3 tsk koriander
2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1/2 tsk salt
1/2 tsk chilipulver

Tomatsås:
1 burk krossade tomater
3 tsk sambal oelek
1 tsk socker
1/2 tsk salt

Blanda alla ingredienser till järparna i en skål med en gaffel. Forma köttfärsen till avlånga bitar, ca 3 cm tjocka. Stek på hög värme först så de får lite yta och sänk sedan värmen tills de är klara i mitten. Skär och kolla så att de inte är rosa.

Tomatsåsen kan naturligvis göras med färska tomater vilket säkert blir godare, varva med cocktailtomater och krydda lite extra med balsamvinäger. Ovanstående är student/budgetversionen. Blanda i en kastrull och koka på svag värme i minst 10 minuter. Rör om så det inte bränns fast. Om man inte låter det koka ordentligt smakar det bara burktomater, så det måste få ta lite tid.

Servera med ris och en klick turkisk yoghurt.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar