tisdag 13 juli 2010

Cayennekryddad oxfilé i pita


En varm sommardag som denna behövs lite uppfriskande, inte alltför tung, men naturligtvis god mat. Så det här slängde vi ihop på en kvart eller så. För 2 personer.

150 g oxfilé, strimlad
4 pitabröd
cayennepeppar
spiskummin
2 turkiska paprikor (lite längre, lite sötare. går även bra med vanlig paprika, gärna gul), hackade
1 stor tomat, hackad
sallad, strimlad
1/2 rödlök, finhackad

Vitlökssås:
1/2 burk crème fraiche (mini eller lätt går bra om man gillar det)
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk vitpeppar
2 krm salt
2 krm cayennepeppar

Sätt på ugnen och värm till ca 200 grader. Förbered alla grönsaker och blanda ihop såsen i en skål. Lägg in bröden i ugnen när du har ca 5-10 minuter kvar innan du vill servera. Hetta upp en stekpanna med lite smör i och stek snabbt köttet på hög värme i några minuter. Krydda under tiden med rikligt med svartpeppar, 1/2 tsk spiskummin och ca 1/2-1 tsk cayennepeppar, beroende på hur mycket du gillar hetta i maten.

Fyll bröden med grönsaker, sås och kött och avnjut helt med en kall öl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar