söndag 16 maj 2010
Potatissallad
Snart kommer den svenska färskpotatisen så det är hög tid att ladda med recept på potatissallad! Den här är gjort på italiensk färskpotatis, så det är naturligtvis inte riktigt samma sak, men den blev god ändå.
För ca 5 personer:
1 kg färskpotatis
5 salladslökar
5 soltorkade tomater (jag brukar köpa torkade i påse utan olja)
1 msk dijonsenap
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
rejält med färskmalen svartpeppar
1 tsk flingsalt
Om potatisarna är lite större än riktig färskpotatis, halvera dem till ca 2-3 cm stora bitar. Koka i rikligt med saltat vatten. Om potatisarna är tillräckligt små bör det ta ca 6 min för dem att bli klara. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Om du har bråttom kan du spola dem med kallvatten.
Finhacka salladslöken och tomaterna. Blanda olja, vinäger, senap, salt och peppar i botten på en stor skål. Lägg i lök och tomater och blanda ihop. Lägg till sist ned potatisarna och blanda runt.
Passar utmärkt som tillbehör till grillat kött!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar