fredag 12 mars 2010

Currykycklingröra i bakad potatis


Vårvädret gjorde att jag började fundera på kalla maträtter, men det fick bli en kombination (snön ligger ju trots allt kvar). Här är därför en enkel och god kycklingröra, funkar lika bra i bakad potatis som på lunchmackan.

För 2 personer:
1 stor kycklingfilé eller 2 små
1 tsk vitpeppar
1/2 tsk vitlökssalt eller vitlökspulver
1 msk curry
2 tsk ingefära
1 tsk spiskummin
1 tsk rapsolja
1 msk majonnäs
2 dl crème fraiche
1/2 pressad citron
1 liten tomat
1/2 rödlök

Skär kycklingen i små bitar. Stek på medelhög värme i olja. Krydda direkt med vitpeppa och vitlökssalt eller vitlökspulver. Strö sedan över curry, ingefära och spiskummin och stek tills kycklingen är klar. Låt svalna.

Hacka tomat och rödlök fint. Blanda med crème fraiche och citron, tillsätt sedan lite majonnäs. För att röran ska ha kvar en lätt ton, smaka av med resten av majonnäsen sist i stället för att ha i allt på en gång. Blanda alltså i kycklingen, smaka av med majonnäs och eventuellt extra salt och curry.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar