För ca 4 personer:
300 g räkor
4 port avorio risottoris
1 dl vitt vin
1/2 dl grönsaksbuljong
1 näve färsk timjan
1 näve färsk persilja (eller basilika för sådana som Sara som tycker att persilja förstör maten..)
1 grön paprika, hackad
1 stor vitlöksklyfta, finhackad
1/2 gul lök, hackad
nymalen svartpeppar
ca 2 dl grovt riven parmesan
Risotto är väldigt lätt att göra, även om det tar lite tid. Börja med att steka grönsakerna i lite olivolja. Lägg dem sedan åt sidan och koka riset direkt i stekpannan under omrörning med vin och buljong. När riset nästan är klart lägger du i grönsakerna. Lägg i finhackade örter och till sist räkorna tills de blir varma. Avsluta med riven parmesan och rör runt ordentligt någon minut. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar