onsdag 7 oktober 2009

Lax med spenat och haricots verts


Nu gick det fort att laga mat när jag kom hem från träning. Rejält hungrig - så det här kändes som en perfekt mättande måltid.

För en person:
1 laxfilé
1 näve spenat
1 näve haricots verts
4 msk crème fraiche
1 vitlöksklyfta
rosmarin
citronpeppar
svartpeppar
salt

Krydda laxen med ordentligt med rosmarin, lite salt, svartpeppar och citronpeppar. Stek i grillpanna i drygt 5 minuter på varje sida. Finhacka vitlöken, lägg i en kastrull med lite olivolja och tillsätt haricots verts och spenat. Hetta upp under omrörning på medelstark värme, tillsätt sedan crème fraiche och lite salt och peppar. Servera med ris, grönsaker och en klick crème fraiche på sidan.

Tänk på att spenaten krymper mycket när man värmer den, så ta en ordentlig näve.
Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar