
Den här rätten är mer mättande än man tror, så låt dig inte luras av att det "bara" är grönsaker...
För två personer
2-3 gröna eller röda paprikor
1 3/4 dl röd quinoa
1/2 gul lök
5 cm zuccini eller 1 palsternacka
1/2 dl äppelcidervinäger
1 msk olivolja
2 tsk timjan
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 vitlöksklyfta
150 g fetaost
ett par skivor annan ost
Koka quinoan i 3 dl vatten i 20 minuter under lock på svag värme. Finhacka löken och eventuellt någon annan grönsak du har hemma. Jag använder ofta en liten bit zuccini eller palsternacka. Hetta upp lite olja i en stekpanna, pressa i vitlök och stek grönsakerna. Halvera och kärna ur paprikorna. Tillsätt den kokta quinoan i stekpannan, vrid ner värmen och stek under omrörning några minuter. Tillsätt vinäger, olivolja och kryddor. Stäng av plattan och tillsätt sedan fetaosten i små bitar. Fyll paprikorna och toppa med lite ost, tex västerbotten eller vad du har hemma. Tillaga i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter, akta bara så inte osten överst bränns. Servera med exempelvis sallad, turkisk yoghurt och vitlöksbröd.
Till Saga, på beställning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar